شروع سال تحصیلی
25 شهریور 1394 توسط مدرسه علمیه صدیقه فاطمه س گرگان
همزمان با روز شهادت امام جواد علیه السلام ، سال تحصیلی جدید با سخنرانی حجت الاسلام سید محسن طاهری رئیس حوزه علمیه امام صادق (ع) گرگان در جمع طلاب و اساتید ، در مدرسه علمیه حضرت صدیقه فاطمه (س) گرگان آغاز شد .
حجت الاسلام طاهری با بیان این که یکی از بهترین لحظات ، لحظه و روز آغاز سال تحصیلی هست ، تصريح كرد : به برکت نام مبارک امام تقی (ع) و ایام ماه بزرگ ذی الحجه که در پیش داریم همزمانی این دو مناسبت ،نوید بخش سال پربرکتی برای حوزه های علمیه می باشد .
وی با اشاره به این که در س خواندن گویا به منزله ی استغفار است ، ادامه داد : روایات زیادی دلالت می کند بر این که انسان متعلم و کسی که در صدد فراگیری علوم الهی هست، از جایگاه ویژه ای برخوردار است . در روایات آمده است کسی که می خواهد به فردی که از آتش جهنم رهایی یافته نظر کند ، به چهره انسان متعلم نگاه کند . این درس خواندن گویا به منزله ی استغفار است که باعث رهایی از آتش جهنم است و یک شرط دارد و این که به خاطر رضای خدا در این مسیر گام بردارد . اهداف مادی دنیا و پست و کم و ارزش در دل ما راه پیدا نکند .
مدرس حوزه اظهار داشت : ما در زمانه ایی قرار داریم که ضرورت تعلم و یادگیری معارف دینی بیشتر از گذشته نیاز می شود . عصر و دورانی که از سویی بیشترین هجمه به دین صورت می گیرد وا زسوی دیگر هم تشنگی و عطش دستیابی به این معارف در داخل و خارج از کشور روزبه روز بیشتر می شود.معارف دینی دراختیار من و شما ، آبی است که برطرف کننده تشنگی مردم است . انتقال این آب نیاز به ظرف مخصوص زمان خود دارد .شیاطین انس وجن این آب را آلوده کرده اند و ما باید دستگاه تصفیه ای را در اختیار داشته باشیم تا آن معارف ناب محمدی را اولا برای خودمان استخراج کنیم و در مرحله دوم به دیگران هم بنوشانیم .
وی تصریح کرد :نگاه به معارف اسلامی در حوزه ها نباید نگاه مدرک گرایانه ، نگاه شغلی و درآمد زایی باشد ، زیرا باعث انحراف مسیر از اهداف متعالی و کم ارزش شدن کارهای ما می شود . خداوند تامین روزی کسانی که به دنبال معارف اسلامی هستند را تضمین نموده است . الان که با هر نیتی وارد شده اید ، نیت تان را تصحیح کنید و با تهذیب و تزکیه نفس ، نیت های پست و غیر الهی را دور کنیم .منظور از نیت غیر الهی ، نیت شیطانی و ضربه زدن به دین نیست . منظور نیت های پست و کم ارزش مثل راه کسب درآمد ، گرفتن مدرک ، سخنران خوب شدن و… است.
رئیس حوزه علمیه امام صادق (ع) در پاسخ به این سوال که نیت الهی داشته باشیم و این که به خاطر خدا طلبه بشویم ، یعنی چه ؟ یادآورشدند : یعنی باید به این فهم و درک برسیم که چگونه با تحصیل این علوم و با تربیتی که در حوزه های علمیه پیدا می کنیم خود و دیگران را به معارف الهی نزدیک کنیم .
وی ادامه داد: از طلاب انتظار می رود که در تحصیل کوشا باشند و در رعایت قوانین و ضوایط دقت کنند . بی نظمی نقطه مقابله طلبگی است . طلبه ای موفق خواهد بود که نظم داشته باشد .نگهداشتن حرمت اساتید و مسئولین نیز از دیگر وظایف طلاب است . احترام بزرگتر واجب است . اساتید به منزله پدر معنوی هستند راضی نگه داشتن اساتید در عاقبت به خیری طلاب اثر دارد.
مردم برای طلبه جایگاه ویژه ای قائل هستند. شما به عنوان طلبه ، در خانواده و در جامعه الگو هستید . اخلاق و منش شما باید متناسب باطلبگی باشد . وظیفه ما خیلی سنگین است. وقتی طلبه شدیم با زبان بی زبانی ادعا می کنیم در مسیر پیامبرقرار گرفته ایم . اگر زندگی و اخلاق ما با انسان های عادی هیچ تفاوتی نداشته باشد باید پاسخگو بیت المالی که صرف هزینه حوزه های می شود ، باشیم . این اعتماد مردم و محل رجوع بودن طلاب و روحانیت باید محفوظ بماند و جایگاه علما نباید خدشه بخورد . ضربه به این جایگاه ، ضربه به دین مردم است . اگر قداست از بین رفت ، اگر اخلاق ما بد بود اگر دنیا طلب بودیم دیگر مردم به ما رجوع نمی کنند مردم اعتماد نمی کنند و در نهایت ضربه به دین مردم وارد می شود . علما سختی های و خون دلهای زیادی خوردن که این معارف به درستی انتقال داده شود و کوچکترین اشتباه و سستی در این مسیر با عث ضربه خوردن جایگاه علما می شود و ما باید در روز قیامت پاسخگو علما نیز باشیم .