طلبگی امتداد راه انبیاء
استاد حوزه:
طلبگی، امتداد و استمرار راه انبیاء است.
مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 1402-1401 با حضور خواهران طلبه در مدرسه علمیه حضرت صدیقه فاطمه(س) گرگان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، «خانم طاهره گرزین» در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 1402-1401 مدرسه علمیه حضرت صدیقه فاطمه(س) گرگان بیان کرد: طلبگی، توفیق بزرگ الهی است و سربازی در مکتب اهل بیت(علیهمالسلام)، از نعمتهایی است که نصیب هر کسی نشده و باید خداوند را برای این نعمت شکر کرد.
وی با اشاره به این که توفیق در فرهنگ قرآنی به معنای تسهیل در امور است، افزود: توفیق یعنی این که خداوند مقدمات وصول به اهداف را برای بندهاش فراهم میکند و حذف مقدمات یعنی سلب توفیق که نتیجه و بازتاب اعمال خود انسان است.
استاد حوزه طلبگی را امتداد و استمرار راه انبیاء دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به حدیث «علماء، وارثان انبیاء هستند»؛ طلبگی حرکت در مسیری است که پیش از او، انبیاء الهی آن را طی کردهاند که همواره با مشکلات و سختیهای فراوانی همراه بوده است.
وی اولین قدم در وادی طلبگی و تحصیل علوم دینی را اخلاص دانست و ادامه داد: اگر درس خواندن، درس دادن، زندگی کردن و همه شئون زندگی برای خدا و در راه جلب رضایت او باشد، در این صورت است که انسان رشد علمی و معنوی را به دست خواهد آورد.
خانم گرزین، تقوا را از مهمترین شاخصههای طلبگی برشمرد و تصریح کرد: التزام به تقوا و رعایت حریم و ادب الهی، اصلی مهم در مسیر طلبگی است و ارتکاب به عملی که برای فکر و اعتقادات انسان مضر باشد، از نشانههای بیتقوایی است.
وی بیان کرد: طبق آیه صریح قرآن، هر کس تقوا را رعایت کند، خداوند راه خروج از مشکلات را به او نشان میدهد، لذا یاد خداوند تنها راه آرامش انسان است.
کارشناس مذهبی رمز موفقیت را استفاده از فرصتها معرفی کرد و گفت: استفاده از تمامی لحظات و ترک کارهای بیهوده متضمن موفقیت در امور معنوی و تحصیلی خواهد بود.
وی به اهمیت توکل به خداوند و توسل به اهمیت بیت(علیهمالسلام) در مسیر طلبگی اشاره کرد و افزود: توکل به خدا و توسل به اهل بیت(علیهمالسلام) و توجه به امور معنوی و اخلاقی از شاخصههای طلبگی است و بهترین عملی است که یک طلبه را در کسب معنویت و ارتقاء درجه موفق میکند.
خانم گرزین با بیان این که هر کس به ریسمان محکم محبت الهی و اهل بیت(علیهمالسلام) متوسل شود، سعادت دنیا و آخرت را کسب خواهد کرد، افزود: اگر عمل خالصانه همراه با توکل انجام گیرد، دوری از لغزش و اشتباه و سرانجام، سعادت دنیا و آخرت را به دنبال دارد.